Menu
A+ A A-

Om oss

Stiftelsen IKF’s mål er å jobbe for tiltak som kan støtte opp om økt inkludering, mangfold, deltakelse og likestilling i samfunnet. Ved å fungere som et kontaktnettverk og samlingssted for å forebygge arbeid mot hatkriminalitet og ekstremisme” 

I sport ser vi spesielt eksempel hvor UEFA med «NO TO RASISM» er kjent. I Norge er Vålerenga fotball med «Mot Rasisme» velkjent og har gjort seg bemerket med å arbeide for å nå ut med budskapet. Vi ønsker å nå lengre og inviterer til en dugnad hvor mange internasjonale stjerner som film /musikk og idrettspersonligheter stiller opp for å nå frem med budskapet. 

Gjennom en kombinasjon av sport og kultur ønsker vi å ta i bruk nye muligheter for å treffe særlig barn og ungdom i gråsonen. Dessverre har vi sett at en del nettopp i denne alderen utvikler mer ekstreme holdninger og en vilje til å sette menneskerettigheter, respekt for andres liv og helse til stede. Vi er derfor glad for at dette er blitt veldig positivt mottatt av forskjellige religiøse –ikke religiøse samfunn som er etablert i Norge. De ønsker også å være tilstede for å vise at alle må ta et ansvar for den utviklingen vi ønsker å gi samfunnet. 

Nettopp å trekke inn ungdom og jenter er viktig for oss. Vi ønsker å inkludere jenter i sporten og åpner dørene for jentene på et nytt nivå. Minoritetsjenter er en gruppe vi ønsker å satse på. Målgruppen har begrensede ressurser til å drive annen idrettsaktivitet, da vi vet at mange familier kun har en inntekt. Vi ønsker å skape lav-terskel tilbud for jenter og gutter med innvandrerbakgrunn.